Kategorier
Bøger Foredrag Video

Fører og forfører

En hel generations tavshed overfor Hitlers menneskeforagtende regime fremstår som en uhyre tragedie. Den forfærdelige opvågnen efter krigen hænger sammen med, at et gigantisk bedrageri ikke var blevet erkendt i tide, at man tilhørte det folk, der var blevet lagt i koma af en galning og dennes lakajer. Jeg selv var 18 år, da uhyrligheden stoppede. Jeg har aldrig fortrængt det. Men året 1945 var også præget af en befriende lykkefølelse ved den nye start oven på ruindyngerne, der bar hovmodighedsprædikatet “Et folk, et rige, en fører”. Nu, 75 år efter undergangen, er det blevet et hjerteanliggende for at aflægge vidnesbyrd.

Interview med forfatter

Anskaffelse af bogen
Bogen Fører og forfører af Hans Erik Deckert, udkommet på Audonicons Forlag, kan fås ved henvendelse til Audonicons Bogsalg. Bogen koster 250 kr.

Hitler-dæmonen spøger i dag overalt i verden, det være sig gennem fjendebilleder eller gennem overgreb mod vor menneskeværen. Lammelsen af menneskeånden, vor “Götterfunken” (guddomsgnist), som Schiller kalder den, tilværelsens mest kostbare juvel, skrider uophørligt frem. Nutidens Hitler-dæmon lurer aggressivt overalt, ikke mindst i den virtuelle verden, hvor virkeligheden er i fare for at blive udslettet. Kun gennem erkendelsen af det sokratiske “Sande, Skønne og Gode”, der ledsager mennesket dag ud og dag ind, er der håb for vor fremtidige tilværelse. Til denne erkendelse og til vagtsomhed overfor de nævnte farer vil denne bog yde et bidrag.