Biografi

Hans Erik Deckert
(Hamborg 1927 – København 2022)

Hans Erik Deckert (f. 1927, Hamborg), søn af tyske og danske forældre, voksede op i Tyskland og flyttede til Danmark kort efter krigen for at studere cello og dirigent i København. Hans karriere inden for disse områder, og mere generelt som en lidenskabelig animator inden for kammermusik, har udviklet sig fra stillinger på akademier i Tyskland, Danmark og Sverige til hans nuværende freelance-aktivitet i hele Europa, Afrika og Latinamerika. Hans Erik Deckerts rødder i den tyske musiktradition har givet ham en dybde af musik som meget efterspurgt på solo- og kammermesterklasser og seminarer, der er blandet med en bekymring for musikens bredere sociale ansvar, der stammer fra hans skandinaviske miljø. Også Deckerts møde med den fænomenologibaserede tænkning af Sergiu Celibidache har været af særlig betydning for hans stigende aktivitet som foredragsholder og forfatter på mange problematiske aspekter af vores nuværende musikliv.

I øjeblikket er Hans Erik Deckert ærespræsident for den danske afdeling af ESTA (som han også grundlagde i 1978) og bosiddende dirigent hos Cello Academy (som omfatter et professionelt 12-delt celloensemble samt regelmæssige kurser for studerende) og Cellifamily med hvem han har turneret til Latinamerika, Egypten og Sydafrika. Han har også besøgspost ved Freie Musikschule i Hamborg. Hans Erik Deckert løb og driver forskellige musikworkshops som: Cello Master Class i Steinfeld / Tyskland, Cello Children Camp i sit hjem, Orkester, Kammermusik og Cello Workshop i Alsbach-Hähnlein / Tyskland, Kammermusik på Witten / Herdecke Hospital i Tyskland, kammermusik i Jindrichuv-Hradec / Tjekkiet og mange andre.

Animationsprojekter har inkluderet foredrag om musikalsk teamwork ved DaimlerChrysler-ledelsens hovedkvarter i Stuttgart og langs konferencer som den 4. europæiske konference om smarte materialer og strukturer arrangeret af University of Sheffield i Harrogate / UK, den 12. internat. Symposium om materialer og civilisation arrangeret af Osaka City University i Osaka / Japan, Sekem og Heliopolis University uden for Cairo / Egypten, Northwestern University i Evanston / Illinois i USA eller for nylig med Goethe-instituttet i Santa Cruz / Bolivia.

Hans Erik Deckert afgik ved døden d. 20 august 2022 i København.